Marabou Crip'it är testad

En besvikelse. Stora, klumpiga bitar och för hård för att det skulle vara behagligt att bita av mindre tuggor. Kexsmulorna smakade bara kexsmulor. Om man vill ha choklad med kex i kan man mycket hellre ta Marabou Digestive som har bättre storlek på bitarna.

20% rabatt på valfri vara

Varje gång har jag missat att använda erbjudandet men igår gav jag mig fan på att gå till Åhlens och shoppa upp kupongen! Siktet var inställt på en matchande Longchamp väska till nyckelfodralet som jag redan har. Hittade rätt färg... men inte rätt storlek. Jag blev helt ställd. Irrade fram och tillbaka mellan alla väskor.

"Jaha, vad ska jag nu köpa till mig själv och tjäna en massa pengar med min kupong?"

Jag gick för att hitta en ny fuktcreme till ansiktet. Efter mycket om och men så kom Åhlenskvinnan fram till att jag borde gå till apoteket istället.

"Jaha!"

Då slog blixten ner och så gick jag till herravdelningen och köpte Kalles julklapp. Det tog ungefär 15 min att hitta det jag ville ha... av totalt 2 timmar som jag virrat runt därinne!

Mat

Om man inte blev tjock av att äta skulle jag lätt kunna ha det som hobby. Egentligen så är det redan det. Älskar att tillaga och äta mina favoriter. Lyxa med ost och kex är himmelriket på jorden! Nya snacks och godissorter är roligt och spännande. Jag är hungrig jämt men dagarna känns ändå för korta för att jag ska hinna äta allt jag vill. Salladen är extremt svår att klämma in. Jag längtar tills det gått tillräckligt många timmar för att det ska vara okej att äta igen. Om jag inte kunde hålla mig något sånär skulle jag nog söka hjälp.

Idag när jag och min älskling går till Ica ska jag handla den där nya Marabou-chokladbiten (inte en kaka). Den ska ha karameliserade någonting i sig. Lät gott i alla fall.

bild från Marabous hemsida

Snart helg

Jag ska sova, krama min hund, försöka träna lite på träningscykeln, se lite filmer som jag inte hunnit med än, planera julklappar och kanske t.o.m. köpa några stycken. Och varför är vi i min familj konstiga för att vi inte väntar tills två veckor inna Jul? Att jag börjar tidigt med julklappar är bra av många anledningar, tex:

- Jag har inte råd att köpa presenter till släkten året runt så när man hittar något riktigt bra så slår man till och sparar till födelsedag eller jul.

- Med planering går det snabbare att få tag på alla julklappar.

- Man hittar bara de bästa presenterna genom att leta och undersöka.

- Även med den bästa planering så hinner jag inte köpa julisar till alla 25 släktingar två veckor innan jul.

- Det är trång och jobbigt att julhandla ju längre man väntar. Dessutom kan den perfekta grejen vara slut! Vad gör du då?!

Ah, bilden har precis samma känsla som mina barndomsjular gav mig. Vi firade allihop på pappas sida nere i småland. Det var snö, mörkt och mycket ljus och mys överallt. Det var riktiga jular det.

Bilden är tagen från google.se

Bärbar dator

Den här skönheten är designad av Holländske Tord Boontje och är HPs nya limited edition. Även den är en minidator men har betydligt mer minne än Vivienne Tams, 250 istället för 80 GB. Billigaste priset jag hittat finns hos Pc City (4190:-), som dessutom har fraktfritt just nu, och räknas att finnas i lager den 8:e december (egentligen var den billigare hos en liten datorhandlare i Helsingborg men frakten gjorde att den blev dyrare).

Bilden kommer från pccity.se


Mmm, jag har hört det

Det är så skönt med folk som betett sig som riktiga svin och sedan avskärmar sig från alla som vet om det. Kollade på bilder på bruden i frågas hund och konstaterade att hon inte skötte om ögonen på honom. Skrev normal kommentar att det finns ögondroppar och att ögonen inte ska se ut så. Svaret blev skönt fientligt och nedlåtande.

"du jag har allt under kontroll så du behöver iinte oroa dig!"

Låter kanske inte så illa om man inte vet att det är en "bebispratar"-tjej normalt. Det är dessutom dubbelt roligt eftersom att hon inte har koll på någonting, haha. Däggdjur och ryggradsdjur är ju samma sak... eller hur??

HA HA!

Jag vet att jag är efter

Jaja, jag vet att de har funnits i typ 10 år nu men jag blir lika glad och barnsligt förälskad varje gång jag ser dem! Jag vill ha allihop! Varrför, varför ska jag redan ha så mycket muggar!!?? Varför är de lite för små?!?!

Undrar om det går att köpa motiven som små affisher? Skulle kunna bli riktigt bra i en enda röra av ramar i vardagsrummet.




Alla bilder kommer från google.se

Julklappar

Kalle har köpt världens bästa julklapp till mig :) Body Shops lyx julkalender! Man blir verkligen glad av att titta ner i kassen proppfull av små söta paket.

Bild tagen från Body Shops Nyheter

Cykelpump

Det är konstigt hur lätt man blir ledsen över vissa saker. Helt oberoende av vad som händer i mitt liv runtomkring så blir jag alltid totalt sänkt när min chef ifrågasätter att jag jobbar. Alltså, vem fan tror han att han är? Är det svårt att fråga snällt? Är det svårt att ge all information som behövs vid samma tillfälle? När man gjort sitt bästa, jobbar till 1 på natten, frågat och gör som man fått svar, jobbar över varje dag så orkar man inte att helt plötsligt bli ifrågasatt om man någonsin skött sitt jobb.

Kvittar ALLTID timme för timme, alltså inget extra för att jag kämpar helger, kvällar och nätter för att hinna bli färdig i tid och så har han mage att ifrågasätta min ärlighet. Sist det blev strul med den där jävla tidrapporteringen så fick jag avdrag för flera dagar på lönen, som jag egentligen jobbat in, bara för att jag inte kunde bevisa att jag verkligen jobbat för 6 månader sedan. Tänker fan inte ge mig den här gången.

Ska fan ta reda på vad jag har för rättigheter gällande övertid och helgarbete.

the Fantastic Mr. Fox

Wes Andersons ska släppa en filmatisering av barnboken the Fantastic Mr. Fox, skriven av Roald Dahl. Jag kan erkänna att jag varken hört talas om Roald eller boken innan men som det Wes Anderson fan jag är så måste jag såklart se den! Jag hittar "Vintern" och "27 November" som premiärdatum men kan tyvärr inte se att den ska gå hos SF :(

Bilderna är tagna från google.se


Älskar Wes tidigare verk Rushmore, The Royal Tennebaums och Life Aquatic. Dessa tre filmer har alla en speciell karaktär och jag är väldigt nyfiken på om den kommer märkas även i en tecknad film. Måste hinna se the Darjelingroad (stavning?) innan Mr. Fox utifall jag missat någon viktig utveckling hos Wes =) (haha, vilket bra fan jag är som inte ens sett hans förra film än! Så går det när ens sambo inte har samma filmsmak som en själv).

Den har anlänt

Har laddat ner lite gratis spel och podcasts. Ska kolla på ett 60 min avsnitt på vägen hem sedan :)

Den här kommer hamna på min Ipod


Märks det?

Märks det att jag äntligen tömt kameran? Skulle kunna lägga upp ett till fotoinlägg med alla barndomsminnen som jag kastade när vi besökte mamma sist. Det går ju inte att spara på allt! Så jag tog kort på det som inte skulle sparas och sedan åkte det i soporna, eller till Kupan.

Det var både kul och skrämmande att gå igenom alla gamla saker. Skrämmande för att jag inte kommer ihåg ett skit av min barndom i Tuna, Småland. Inte ens när jag läser gamla brev, tittar på kort. Vad är jag för hemsk människa som inte lagt mina gamla klasskamrater på minnet? Från högstadiet kommer jag åtminstonde ihåg mina närmaste vänner.

Ja, ja.

Sängen

Visst är den fin? Walle älskar den, ligger och sover hela dagarna... tråkhund.



Min älskade lägenhet

Varför ska du vara så dyr!? Ingen bild av köket eller sovrummet kom med :( Men sovrummet finns iofs i ett äldre inlägg. Aja, nu ser ni som inte hann hälsa på hur fint vi hade det. Vi som hade tänkt måla om matbordet och vitrinskåpet så att det blev fint och matchade... hanns inte med!








Julklappstips till hunden

Men nu har ju Walle redan fått sitt iofs... 199 spänn för detta jätteroliga tuggben. (Och ja, vi har bytt ut sängen. Han har fått en större likadan i beighe och en svart BIA bädd ...ja, min hund är bortskämd.)


Dags för lite dogworship igen



Vilken soppa!

Min Ipod kom INTE fram igår (beehuuu). Den andra leverantören, som inte är anlitade av Apple, BLÅLJÖG och sa att ingen hade varit hemma. Yeah, right! Kalle var hemma hela jävla dagen, speciellt vid den tiden som de påstått att de knackat på! Vi har hund, det går liksom inte att undvika att höra när någon knackar på.

Ringde tre gånger till TNT som anlitat KLANTleverantörerna från Eskilstuna och tröttnade på deras undanflykter att det var en annan firma som de anlitat för att köra sista biten. Ringde Apple som tog saken lite allvarligare.

Resultatet blev ändrad leveransadress och 450:- spänn tillbaka för besväret. Så nu återstår att se om den kommer imorgon. En kollega har väldigt dåliga erfarenheter av Apples leverantörer i Stockholm :(

Den här soppan kommer från google

Ibland undrar jag om jag bor i Sverige eller ens lever på 2000-talet

Läste spiderchicks blogginlägg om hur de var tvungna att gå till någon slags statlig tjänsteman för att bekräfta vem pappan är till deras gemensamma barn. Detta på grund av att mamma och pappa inte är gifta! Jag är djupt chockad! Vad menar ni?! Om man är gift så är det ingen tvekan om vem som är pappa? Medan en ogift kvinna troligen ligger runt?

Frågorna var typ; "var ni ett par då", "bodde ni ihop" och "vill du ha delad vårdnad".... Alltså, måste man göra DNA-test om svaret är nej på de två första frågorna? Hur kan mamman ha rätt att avgöra om hon vill ha delad vårdnad bara för att de inte är gifta?

Herre gud så förlegad syn på hela saken.... HERRE GUD!

Åldersnoja

Jag har på allvar panik över hur jag ska klara mig som gammal. Började inte jobba förän 2007, sparar inte privat, vet inte hur min allmänna pension är placerad eller om jag har någon tjänstepension. Skulle försöka göra ett test på SEB men fattar ingenting... Hur kan de veta vad min slutlön kommer hamna på? Var kan man räkna ut vad det blir i slutändan om man sparar och tjänar som idag?

SEBs pensionsräknare

Ååååh, men kom nu då!


Den är på väg!


Sacred 2

Helt klart ett bra spel med bra grafik, stor värld och massor av olika quests. Har inte hunnit testa online än. Det som känns lite tråkigt är att man får så få ras-relaterade quests och de man får är snabbt avklarade redan i början av spelet så det blir en väldigt kort questline tillhörande raserna. Tråkigt! Inte värt att spela om spelet som en annan ras då ju.

bild från google

Afro Samurai

Ett spel som egentligen är ganska simpelt både i hur man spelar och grafik men som ändå är så rätt. Cool rit-grafik, sköna kommentarer, coola fighting combos, roliga specialare (tex att ju fler blodfläckar man får på skärmen ju mer specialpower har man) och en lagom svårighetsnivå.

Bilden är tagen från google


Lycka!

Lycka ryms i en ipod. En Ipod Touch 64 GB för att vara mer exakt. Beställde från Apples hemsida tidigare idag och den kommer hemlevererad någon gång under torsdag-måndag... jävla helg :(

Vem vill inte ha den här fina?
(bilden är tagen från google)

Avslut

Skadebesiktningen av gamla lägenheten är klar och vi blev godkända. Så jävla skönt! Nu behöver vi inte ha mer med gamla värden att göra.

Så nu när det är avslutat kan vi gå in i fas två... hehe. Mygla till sig en lägenhet på markplan med egen ingång.

RSS 2.0