District 9

För det första trodde jag att den var amerikansk och det är den inte... så där försvann alla förväntningar jag hade på filmen 5 minutern in i handlingen. Kanske var det den sköna överraskningen och att helt plötsligt inte veta vad jag kunde förvänta mig som gjorde att jag älskar District 9, men den är hur som haver en riktigt bra film. Det är en helt annan känsla och bild än i typiska amerikanska rullar och bara det är ett plus. Men bara för att bilden inte känns lika polerad och färgfiltrad som en amerikan så är det absolut inte något fel på animationerna! Allt är snyggt gjort och nu, 3 dagar senare, kommer jag på att "fan... men det måste ju varit datoranimerat... det går ju inte in en skådespelare i de där formerna".

District 9 har funnits på hyllorna ett tag nu men om du ändå inte lyckats se den än, gör det.

Bild tagen från google.se

Såååg ni!? Såg ni!?!

Jag dör. Finss det något pinsammare än EMD??????? Ja, jag behöver precis så där många frågetecken, för jag dööööör! Det var en sådan besvikelse när jag äntligen lyckades se ett "Så ska det låta" avsnitt. I love the show! Love it! Och det andra laget var underbart, måste ta reda på vilka de är.

GAAAAH!

EMD är så jävla nöjda med sig själva, får hela programtiden att spenderas på dem, de sjöng "sina egna" låtar, det var så intränat, det var så falskt, det var så ego och framförallt genomskinligt! Kalle och jag låg och skrek åt tvn halva programmet; "Hur kan de vara så pinsamma!", "Varför har inte skiten klippts bort?", "De måste ha betalat någon!".

Jag avlider.

[Bild saknas på grund av kväljningsrisken]

4700 spänn senare

Jaha, i helgen lyckades vi äntligen ta oss till IKEA och här nedan kan ni se ett axplock av vad som kom med hem.



Det blev även lite ljus, tyg till gardiner, ett överkast, en tillbringare, diskborstar, tassar... ja ni fattar att det var trångt i bilen på väg hem. Och ja det är ett likadant sideboard som jag redan köpt i Linköping. De ska stå bredvid varandra och det kommer bli jättesnyggt.

Alla bilder är från IKEAs hemsida.

Vadå mina recensioner suger?

Det är så här va... jag gillar inte när någon annan ska förklara vad en film handlar om. Det förstör upplevelsen enligt mig. En film innehåller dessutom många handlingar och vilken handling just du tycker är huvudhandlingen är liksom upp till dig. Med Ghibli, Tarantino, Wes Anderson och Tim Burton så vet man vad man kan ha att förvänta sig ändå så jag nöjer mig med att ge tips om vad som är värt att se, enligt mig.

Laputa - castle in the sky

En av Ghiblis absolut bästa filmer! Storyn, karaktärerna och världen är helt enkelt i en egen klass... they dont make them like this anymore. Har tidigare nämnt att jag kännt mig lite död inombords men detta är nu botat och längtar verkligen tills helgen då jag kan se ny film.


9

Jättefint gjord. Antar att storyn är genomarbetad? Jag är nog död inombords för jag kan inte ge den här filmen mer än en 3a i betyg (av 5 möjliga enligt lovefilms skala). Visst den gick at titta på men den var kort och kändes för kort. Jag hann inte känna för karaktärerna eller situationen de befann sig i.

Bilden är tagen från google.se
haha, the russian edition

Jag har hittat en rolig blogg

Innan har jag kräkts lite i munnen varje gång jag försökt mig på att läsa bloggar som är skrivna av två eller flera personer men den här är verkligen skitrolig. Read it!

Om en månad så äger jag min egen lägenhet

Det känns helt sjukt. Jag ska köpa lägenhet... läskigt... och kul. Jag längtar jättemycket tills päronen kommer och hjälper mig fixa dörrhål och loftsäng. Det kommer bli så bra! Lägenheten är så fin!  Se själva liksom.

Jag har även kommit ett steg närmare min önskemöblering i och med att soffbordet inhandlades i Linköping. Så nu är det bara bokhyllan kvar -tills vardagsrumsmöblerna är kompletta alltså.



Serien heter Markör och kommer från IKEAs sortiment.
Bilderna är tagna från IKEA.se

Bara mogna kvinnor får bli taikonatuer

Deras identiteter är inte avslöjade ännu men att de är gifta -det är ett som är nästintill säkert. För gifta kvinnor är mycket mer mogna än ogifta menar de. Är alla manliga taikonatuer också gifta? Eller förlåt.... män föds ju perfekta så det är klart att de inte döms efter bagateller som en ring på fingret. Menar de alltså att en ogift kvinna åker till rymden för att joina "jordens omkretsbana cluben", till skillnad från frugorna?

Är det någon mer än jag som tycker att Kina är sjukt förlegat? Vad menar de att en ogift kvinna saknar i psyket? Är det så enkelt som att ett gift fruntimmer förväntas hålla på sig bättre än en singelkvinna? Är ledningen rädd för att det inte ska bli något annat är hormonsvallningar där uppe i himlen om man skickar upp qvinns?

I say what happens in space, stays in space

bilden är tagen från google.se

källa



Jackie Brown

Den var bra och absolut "gammal" Tarantino, den har ju några år på nacken nu. Värd att se trots åldern och har allt gottigt med QT men är betydligt seriösare än några av hans nyare filmer.

Det är många kända ansikten bland skådespelarna och jag höll på att skratta på mig när jag såg att Michael Keaton har en roll som polis! Ni kanske känner igen honom som Batman från 1989? I alla fall, han är old school actor och det var skitkul att se honom i något nyare (Jackie Brown är ändå så ny som 1997).


Linköpingsresan

Mycket film, sjukt mycket godis.

OTREVLIGA JÄVLA URINVÅNARE. Hur fan(!) kan resten av Sverige påstå att det är i Sthlm som folk är dryga och omöjliga att umgås med?? HUR!?

Asmysig och kul förfest som lite snöppligt slutade på toalettgolvet runt 00:00 (it wasnt me and I have the pictures to prove it!) Blev dessutom firad med partyhattar och megabalong.

På IKEA som vi bara gick in på för att vi ändå var där hittade jag bordet jag vill ha, på utförsäljning!! Tack IKEA för att den infon finns på nätet!(ironi). Så jag lyckades få bordet jag vill ha(fanns bara 4 st kvar!) 300 spänn billigare. Wohoo!

Gick på husesyn hos världens bästa Amelie som har världens finast inredda lägenhet. Är så avundsjuk på folk som kan inreda! Mitt hem ser ut som en loppmarknad.

...

Vad en generation anser vara lyx
anser nästa vara nödvändighet

Anthony Crosland


BIG 25

Hurra för mig, i efterskott. 25 alltså. Vad ska man säga... en del verkar tycka att 25 är något att ha ålderskris inför. Håller inte med. Jag hade min stora ålderskris inför 20, då jag skulle sluta vara tonåring. Jag skulle sluta vara riktigt ung. Men hela 20-29 är ungt så 25 känns inte så läskigt eller speciellt. Inte för mig i alla fall. Men hey, jag är jävligt snygg, även som tjock, och det kan förståss hjälpa.

Grattis till mig!
(Jag vet att jag inte är tjock på den här bilden, den 2 år gammal)

RSS 2.0