För mig handlar det inte om religion

Jag skiter fullständigt i att det skulle vara ett religiöst uttryck. På offentlig plats (alltså överallt utom privata hem) så täcker man inte ansiktet. Att dölja sin identitet för andra skapar otrygghet. Varför ska muslimer få ett frikort i det här?

Att visa vem man är för andra människor och alla bevakningskameror tycker jag är att vara solidarisk. Det skapar en känsla av trygghet, att det är medmänniskor man går bland. För mig är det väldigt viktigt att få känna mig trygg och det gör jag inte när gapiga tonåringar springer runt i gorillamasker eller vuxna i rånarluvor.

Säger verkligen muslimska lagar att kvinnor måste gå runt i tält för att vara en sann muslim? Någon som vet?

Ofrivilligt frisyrklippt

Håret var skitlångt, behövde klippas.

Sa att jag vill ha så att det ligger på/runt axlarna och visade under nyckelbenen, långt ut på axlarna, med båda händerna. Och det måste absolut gå att sätta upp i hästsvans, tjatate jag nervöst om och om igen. Mycket trevlig frisör som frågar om jobbet och verkligen får igång mig. Efter ca 3 min så märkar jag att han håller på att klippa av hela håret utan att ta det i lager.

Jaja, luuugn Erica, han klipper bara av skiten där nere så att han ska kunna finlira lättare.

Sen vänder jag på huvudet och ser att han klippt i någon slags kil eller trekantsmönster så att håret som jag såg i spegeln, alltså luggen, var mycket längre än resten av håret.

LUGN ERICA. GE KILLEN CHANS ATT GÖRA KLART.

Han frågade hur jag stylar håret och jag säger då att jag alltid drar det bakåt med händerna (och visar) och aldrig använder hårspray eller några andra produkter för att fixera håret. Förväntar mig att han ska klippa en frisyr som funkar efter dessa instruktioner när han uppenbarligen inte lade så mycket tanke på att jag vill kunna sätta upp det.

Efter det så vet jag inte vad som hände riktigt. Satt med gråten i halsen och väntade på att han skulle bli klar så jag kunde springa hem och kolla vad han gjort.

Det går inte att ha i tofs utan att allt nackhår lossnar direkt. När jag drar med händerna genom håret eller flyttar benan ett par mm (MILLIMETER) så ramlar det över slingor som är flera cm längre än restan av håret på den sidan... Polisongerna är längre än resten av håret... det sticker fram testar och hårstrån lite var stans som inte passar in. Den lilla tofs som jag får till ser helt hackig ut.

Så nu har jag en längd som är kortare än vad jag bad om, i en frisyr jag inte bad om, ett dåligt utfört jobb helt enkelt men ändå så får jag inte boka tid för en omklippning av någon annan på salongen för killen måste få en chans att förklara hur frisyren ska vara... Eh va? En frisyr som behöver en handbok? Tyvärr, det är inte min stil. Jag sa att jag aldrig gör något med håret förutom att sätta upp det i en hästsvans och då vill jag ha en frisyr som passar till den typen av livsstil.

Det här är oxå lite kortare än vad jag vill ha men åtminstonde snyggt


Som kortast hade jag tänkt mig den här längden, alltså att det är så pass långt att det lyfter från nacken. Mitt hår ligger slickat mot halsen och når knappt slutet ändå.


Tyvärr blir det nog den här längden tillslut om någon ska fixa till hans jävla utsvävningar. Tyvärr har jag inte lika hög panna som Hayden så det kommer inte bli i närheten av lika bra.

Får en frisör bara klippa av någon håret? Han frågade liksom inte en enda gång som de brukar göra; drar i håret och håller upp en slinga och frågar om den längden känns bra. Han liksom bara körde sitt eget race och han var så drygt jävla nöjd med sig själv under hela klippningen.

Det är inte snyggt att vara fet och ha en för inramande frisyr men inte ens det kunda han tänka ut själv.

No pictures belong to me, they are all taken from google.com

RSS 2.0