Kungabröllopet främjar sverige, så det så

Man ska inte kunna ärva en titel, sveriges rikaste bidragstagare, allt bröllopstjaffs har fått mig att tröttna på kungahuset, varför ska Viktoria få gifta sig på MIN bekostnad, varför ska Madde gå dyra utbildningar som hon hoppar av titt som tätt......

Gnället är oändligt! Onödigt tröttsamt gnäll från alla jävla håll. Det har länge gnällts på kungahuset i stort men när det blev offentligt att Vickan äntligen skulle gifta sig blev det ramaskri från svenskarna. Det var SJUKT orätt(vist) att folket skulle betala för bröllopet... HELA 10 SPÄNN PER SVENSK! Även om det skulle komma fram att jag betalt 100 svenska riksdaler för bröllopet så tycker jag att det var well spent.

Bröllopet blev en hit. De flesta verkar ha uppskattat det, speciellt de jag pratat med som bor i Sthlm. Det har liksom varit festival och spelningar hur länge som helst över hela staden. Alla är glada och trevliga. I Sverige verkar man tycka att bröllopet var fint och att det var både intressant och roligt att följa både konserten och bröllopet på TV.

Men självklart... det finns de som fortfarande är sjukt upprörda och till er vill jag säga följande:

- Tänk vad sjukt mycket pengar handeln har dragit in på bröllopet (choklad, porslin, servetter, askar, kort m.m.)

- Tänk vad sjukt mycket pengar yrkesmän och kvinnor har tjänat (hovslagare, servitörer, kockar, hotellpersonal, livvakter, sömmerskor, vävare m.fl.) Fan vad spännande det måste vara att få ha jobbat med något så här officiellt.

- Tänk vad sjukt mycket pengar turistnäringen tjänat på bröllopet. Tänk vilken storslagen reklam det här blev för Stholm och Sverige.

- Mycket av pengarna som lades på bröllopet går tillbaka till landet. Maten är säkerligen närproducerad så långt det går, personalen som hyrdes in var säkert svenskar, hästarna är svenska hästar and so on.

- Alla i och runt Sthlm har fått en jättetrevlig start på sommaren med allt kul som hänt runtom i staden.

- I finanskrisen så var nog det här välkommet för många ovanliga rörelser i Sverige. En släkting till pappa är textilarkeolog. Han väver skitdyra och aslyxiga tyger och syr kläder efter gamla mönster som tex kungafamiljen lånar eller köper emellanåt (även tyg på meter). Undrar om han fick något sålt till bröllopet. Även mindre ovanliga yrkesutövare som typ 758 kockar välkommnar nog oxå en chans att få laga mat på en sådan här tillställning.

- Och det sista jag vill ta upp... det är ju inte som att vi betalat för att Viktoria och Daniel ska få sitt drömbröllop... Hundratals människor i bara kyrkan fick se Daniel lipa... hur många av dem känner han? Tusentals människor såg dem live 100% av tiden under hela bröllopet. De var vår (och intresserade delar av världens) underhållning.

Självklart så kan jag se att de har fått fördelar som en själv bara kan drömma om men de har även sjukt många o-fördelar.

Bildkälla

New moon

Jag älskar boken "New moon". Den är på en helt annan nivå än alla de andra böckerna i serien och borde kunna gett ett grymt filmmanus... men icke! Skitdålig film. Twilight var åtminstonde en bra film men New moon känns ytlig, osammanhängande, avklippt, ologisk... dålig helt enkelt.

bilden är tagen från google.se

Änglar och Demoner

Andra filmen i den omåttligt populära Da Vincikoden serien.

Inte alls lika bra som den första. Nu är inte det här min typ av film men den första kunde i alla fall vara riktigt spännande emellanåt. Änglar och demoner är snäppet för orealistisk för att det ska kännas pirrigt i magen och istället så stör jag mig om och om igen, "Meh! På en timme?! Sääääkert". Den är även sjukt förutsägbar. Så fort jag såg en karaktär så var det liksom "Jaha, han är en sån där som kommer dö", "Där är den riktige skurken", "Han ska inte alls på något nytt uppdrag... han kommer bli förrådd och mördad av sina egna".

Den SUGER inte. Stolthet och Fördom med Kiera Knightly söööööög så man ville dö. Änglar och Demoner går att titta på.

Känns skumt att Tom blivit så gammal! Forset Gump gick på tv härom dagen
och jäklars vilken skillnad. Jag hänger inte med.

bilden är tagen från google.se

Prinsessa

Svensk. Rätt bra men det var liksom.... så svenskt. Den där berättarrösten.... jag hatar det sättet att prata. Och så var killen homosexuell såklart. Men ok, typ.

Bilden är tagen från google.se

RSS 2.0