Egoist, javisst!

Det har länge varit diskutioner om det är rätt att sälja ut Stockholms hyresrätter. Jag har inte tänkt på det så mycket men nu, klockan 10.20 på måndag förmiddag, så slog det mig. "Men... det är ju sjukt orättvist!!" Så bara för att du, du och du ÄNTLIGEN fått en hyresrätt så ska ni får köpa den? Till lågt markandspris och utan budgivning?? Kön till hyresrätter blir bara längre och längre, lägenheterna färre.

OM en hyresrätt ska gå ut till försäljning så borde det bli budgiving, precis som på alla andra lägenheter. Det är FEL och fan helt STÖRT orättvist att man ska få köpa sin hyresrätt till ett reapris. Vill man absolut äga sin egen lägenhet så får man väl köpa en av lägenheterna som är till salu? Fattar inte hur det/de som bestämmer över det där tillåter att en hyresgäst bara kan kräva att få köpa sin lägenhet och på så sätt förstöra för alla oss andra som också står i kö och väntar och väntar och väntar...

Var ska jag bo?

Tre visningar på en timme. De ligger ganska nära varandra så jag borde hinna men... ja... jag är ju som jag är: STRESSAD. Boende är hemskt. Var fan ska jag bo? Hur ska jag ha råd?

Det enda jag vet är att jag inte orkar pendla längre.

Jag ORKAR INTE!

Jag bor hellre i en skokartong och bråkar varje dag med Kalle om att han är ivägen hela tiden än pendlar. SJ ger dig mental ohälsa.

Och som man längtar hem!

Pendla is shit.

Feels good

Är så glad att det har börjat diskuteras! Det kunde inte gått bättre än att först aaaEaagoaaina tar upp det och att även hennes mamma vill ta upp ämnet. Många unga vuxna och vuxna vuxna kommer läsa, tänka och diskutera =)

Hoppas i alla fall att denna diskution, som Fridah Jönsson startade, leder till att någon därute får en godare jul i år.

Alla önskar sig väl en vit jul?

Visst är den härlig, den vita julen? Alla mina barndoms jular var vita med meterhög snö, lyktor, snöhästar och stora familjemiddagar. För att inte tala om de 4-5 timmar långa presentöppningarna där farfar alltid läste och delade ut dem.

 

Bilden är tagen från google.se


Jag älskade verkligen julen när jag var liten trots att jag var rädd för fulla vuxna... därför att i min familj så blev ingen onykter på julafton. I min familj så dricker vi väldigt sparsamt över huvud taget och det kanske är därför som våra vuxna inte ser det svåra med att fortsätta fira vita jular - även utan snön.

Självklart har det alltid funnits julöl och nubbe på julbordet hemma hos oss, men i alla fall jag tycker att det är stor skillnad på att pappa dricker en 1,5 cl nubbe, till en löjlig snappsvisa och sedan grimasera efteråt, mot de barn som känner att "mamma och pappa längtar mer efter spriten idag än att vara med mig".

Det behöver inte vara så dramatiskt för att det ska bli jobbigt för barnen runtom dig. Du kanske fnissar lite mer, luktar lite konstigt i munnen, slumrar till i soffan eller blir lite extra glad. Det där som för dig verkar trevligt kan vara väldigt obehagligt för ett barn. De är inte dumma. Redan som liten visste jag vad alkohol gör med dig -trots att jag aldrig sett mina föräldrar dricka mer än en öl i månaden. Det var 20 år sedan, vad vet inte barn idag?

I dagens metrokolumn, skriven av Fridah Jönsson, står det att vart 4:e barn är orolig inför julen på grund av att föräldrarna dricker. Tyvärr så har en del alkolister barn men jag tror inte att alla dessa 25% från undersökningen har alkolistföräldrar. Jag tror helt enkelt att många föräldrar inte fattar att deras barn inte gillar dem salongsberusade. Det behöver inte vara hemma de fått associationen att alkohol är något dåligt.

För barn världen över är julen speciell och de allra flesta håller med om att julen är familjens och då främst barnens högtid. Kan man inte då som vuxen och/eller förälder låta bli att dricka liiiiiiite för mycket på julafton? Om man nu måste dricka över huvud taget.

Hundvakt dagmatte daghusse hundpassning sökes

Detta är ett desperat försök att hitta en hundvakt i CENTRALA Stockholm. Jag har funderat på att börja ta med mig Walle till Stockholm i veckorna. Inte varje vecka men någon vecka här och där. Så om du själv eller någon du känner bor runt T-centralen eller runt Kaplansbacken på Kungsholmen så kan ni väl snälla höra av er? Om ni är intresserade av att passa en liten hund alltså.

Det är den här lilla prinskorven som ska passas. Walle är glad och gosig. Gillar att springa och leka med det rosa fåret han har bredvid sig. Tyvärr kissar han gärna på mattan han väljer ut som "sin" så dyra persiska mattor går bort.

Drömvinsten

191 MILJONER KRONOR var drömvinsten uppe i när jag kollade sist. 191 miljoner kronor... Varför är jag inte bra på hästar(?), varför har jag inte sjukt med tur?

191 miljoner spänn... Ni kanske inte tror mig nu men jag brukar ganska ofta tänka på vad jag skulle göra om jag vann mycket pengar. Har till och med gjort en mental lista:

1. Alla i min familj och Kalles föräldrar skulle få en ny bil.



2. Jag skulle köpa drömlägenheten i City med typ 4 gästrum. Självklart måste den ha terass och ligga högst upp i ett hus på en kulle och ha hiss.

3. Jag skulle vilja köpa en lägenhet på Manhattan i New York eller i centrala London.



4. Bjuda familjen på en Tokyoresa.

5. Jag skulle köpa en semestervilla i ett varmt land som ligger tillräckligt nära för att bila/åka tåg till så att mamma kan följa med. Den ska ligga avskilt så att mamma törs ha baddräkt på sig.



6. Jag måste väl typ placera pengarna så att jag inte har skattat bort hela skiten efter bara ett par år.

7. Jag skulle gå till en personlig tränare och bara jobba halvtid.

8. När jag blivit smal och slipper skämmas i bikini ska jag börja resa. Skulle vara kul att ta med farmor och farfar på lyxkryssning på Hurtigrutten... inte för att man har bikini på sig på just den resan.


Alla bilder är tagna från google.se

Har inte Isbaren smält?

Fick en flashback när jag kollade förstasidan på Blogg.se idag. Isbaren i Stockholm?? Hamnar man helt ärligt på förstasidan för att man varit på Isbaren i Stockholm? Jag var där för ... 6 år sedan... snart 7. Kul att den överlevt men det känns lite old, people.

Undrar om den blivit större? På min tid var man tvungen att boka tid och tiden var begränsad. Det var ganska trångt och man kunde inte vara mer än 15 personer totalt för då började inredningen smälta. Inget ställe att träffa folk på precis ;)

Creepy people

Är det bara jag eller är det lite creepy när hundförsäljare skriver annonsen som att det är djuret som pratar?

"Jag är en social och glad liten pingla som älskar livet och att gosa i soffan. Jag vill komma till ett aktivt hem där jag får hänga med i vardagslivet"

Creepy

Något som är ännu mer creepy är när försäljaren får det att låta som ett brev från ett föräldralöst barn istället för en check kontaktannons.

"Min pappa kunde inte behålla mig längre så jag fick komma tillbaka till mamma och letar nu efter ett nytt och livslångt hem..."

Det där sista hittade jag just på blocket btw.

Creepy!

Julshoppingen går frammåt

Är färdig med en hel del släktingar men såklart så är de svåraste kvar... Vad är årets julklapp? (Säg för helvete inte spikmattan, det finns inte en jävel som vill ha den) Vad är den asbra, prisvärda, nya grejen som man bara måste ha?? Och som är perfekt att ge bort till den som har allt?

Bjällerklang, bjällerklang, cykla bakofram...

Hatar fan att titta på tv

VARFÖR!? går samma jävla avsnitt om och om igen, hela jävla veckan?? Ibland går samma avsnitt varje dag, flera veckor i rad.

Vem är det som inte klarar av att mixa programmen på tv? VEM?!

RSS 2.0