Fettisdagen

Jag älskar semlor men hinner aldrig med att äta några! Det är en alldeles för kort säsong för semlor. Samma med tulpaner. Jag älskar tulpaner. Vart ställde jag rullatorn nu igen?

Internationella kvinnodagen

Den 8:e mars i år. Förra året jobbade jag extra på Meze på internationella kvinnodagen. Det kom ett stort sällskap med gifta par där männen skämde bort sina fruar med mat och efterrätter. Det var inte svenska par.

Läste krönikan i Metro idag och den handlade just om varför det ska finnas en kvinnodag. Hur jobbigt det faktiskt är att vara tjej/kvinna i Sverige. Reaktionerna blev som väntat: "Sverige är världens mest jämställda land!!" "Sluta gnäll! Vi gör redan tillräckligt" .... Jag blir både rädd och arg. Att människan är lat är inget nytt under solen, vi skulle inte ha det komfortabla samhälle vi har idag uten den där lathetsgenen, men jag tycker det är skrämmande och äckligt att vuxna män förnekar sin egen roll i det "tryck"  de alla bidrar till, snäll som elak (eller hur ni killar delar in er). De utövar grupptryck både över kvinnor och andra män. Det är så i sociala grupper -det går inte att komma ifrån! Nästan alla tycker att det är jobbigt att vara just sig själv någon gång ibland. Gruppen kvinnor har det rätt jobbigt mest hela tiden, även om inte varenda kvinna har det.

Det finns förutom Internationella kvinnodagen en massa andra specialdagar. Alla hjärtans dag till exempel. Då ska man visa de man håller kära att man verkligen bryr sig om dem och visa lite extra uppskattning. Kanske lite tragiskt att man måste skapa speciella dagar för sånt, men det är också roligt. Som extra julaftnar. Varför då inte se den 8:e mars som en extra julafton? Varför ska man gnälla och se pekande fingarar i alla hörn? Det heter faktiskt "Internationella kvinnodagen" inte "Hata alla män dagen".

Vad jag vet så har inte Sverige varit världens mest jämlika/jämställda land sedan 1998 och 2006 (bara de åren), idag ligger vi på 12:e plats gällande lönerna och vi "överbryggar 80%" 2006, så ni kanske kan sluta leva på det, ni egotrippade mansgrisar och ni egotrippade "som inte har med saken att göra".För det är faktiskt en egotripp att inte se sin egen roll i samhället - vad det än gäller!

Mitt liv som svettlök

Det är vad jag borde kallat min blogg. Jag är en svettlök...  jag och Åke. Bli inte förvånad om det ramlar papper ur min tröja, det har inte legat i bhån utan under armarna. Försöker desperat torka tröjan lite. I filmen "Drömkåken" så har en av skurkarna något som ser ut som kuddar under armarna... sånna skulle jag vilja ha. Fyller år snart, kanske kan önska mig dem av syrran. Eller farmor kanske kan sy ett par åt mig?

Varför ska en mamma sluta leva?

Jag är lite efter men jag har gått och retat mig på en sak ett tag nu. Kollade en blogg som just den där dagen skrev om Linda Rosing och om hur hon skämmer ut sina barn. Han, bloggare 2, var helt förfärad över att en kompis, Bloggare 1, till fröken Linda publicerat två bilder av henne på sin blogg. På den första ser man Linda och son kind mot kind. Den andra är på Linda när hon kissar på krogen och posar lite fånigt mot kameran... som vännen höll i. Till det som upprörde mig: Bloggare 2, ej vän med Linda, har tagit båda bilderna och lagt på sin blogg. Bloggare 2 tycker att Linda skämmer ut sina barn och förstör deras liv och att media hjälper till. Varför skämmer Linda Rosing ut sina barn genom att en kompis tar en "fyllebild" av henne där hon fjantar sig på toa? Fine om hon dragit upp klänningen ist för ner! Eller om hon spytt istället för att le! Eller om hon däckat mot toapappershållaren och glömt lyfta på locket innan hon satte sig för att kissa! Eller blivit våldsam?

Ja, Linda är mamma.... får hon inte ha roligt då? Får hon inte göra skojiga, fjantiga, oskyldiga saker på krogen med sina vänner då?
Varför ska en mamma alltid vara perfekt? Varför ska hon leva upp till en gammaldags bild av renhet? Linda är känd, ok, hon syns i media. Men hon beter sig oxå mycket bättre än många andras morsor! Och pappor! när de fått i sig alkohol. Kolla på vilken krog som helst hur fulla, vuxna människor ser ut och vad de gör. Gammal som ung, med eller utan barn är töntar på fyllan. Det är det som är roligt.

Bloggare 2, om det nu är så jävla synd om Lindas barn och media borde göra sin samällsplikt genom att sluta skriva om henne för hennes barns skull... va fan publicerar du då denna bild på din blogg för? Du inte bara pratar om den... du har lagt upp den på din sida! Jag hade aldrig sett denna bild om det inte varit för dig.  Dubbelmoral?

Sara hade mage att skriva om invandrarpolitik

Kan man göra annat än att hånskratta åt vissa av kommentarerna till saras blogginlägg om politik, invandrarpolitik? Det handlar om SVENSK INVANDRARPOLITIK, undrar varför det handlar om invandrare? Och varför ska man dela upp grupperna SVENSKAR och INVANDRARE? Därför att det är SVENSK INVANDRARPOLITIK. Antingen är du svensk eller invandrare eller turist. Turister har inte så mycket med svensk invandrarpolitik att göra så vi lämnar dem utanför det här. Inte sagt att en invandrare inte kan vara svensk. När man gör den här uppdelningen så menar man oftast "nya" invandrare, inte tredje generationen.

Vad tycker jag? Sverige är för slappt. I allmänhet. Klart du ska lära dig det officiella språket i landet du vill bli medborgare i. Det blir så mycket lättare så, för alla inblandade. Om det blir ett krav blir det också en rättighet!

Rullator köpes, ny eller bättre begagnad

Jag gillar krönikor, det känns trevligt att läsa en kort textsnutt där någon tänkt till. Det gör att jag kan anstränga mig mindre. Krönikor är som en gott och blandat påse -jag får politik, världsnyheter, roligt tänk och en massa andra överraskningar bara genom metros krönikor... de kanske är kinderägg förresten? Det är en väldigt liten ansträngning att läsa dem men jag känner mig ändå lite smartare, lite mer "med i svängen". Storleken spelar stor roll. Jag orkar inte läsa något större än en gratis dagstidning längre. När hände det?

Andra saker jag inte orkar med längre är tex; att gå ut direkt efter jobbet, sminka mig ens när jag ska bort på middag, borsta håret på morgonen, sticka iväg på spontana resor (fan jag orkar inte ens med en spontan filmkväll), ringa mina vänner så ofta som jag borde, åka 3 timmar om dagen för att kunna vara med den jag älskar så mycket som möjligt.

Vad kostar en rullator? Har hört att det finns otacksamma gamlingar som inte vill ha sin... kan de inte sälja dem på blocket då? Eller lämna en kommentar här med nummer? Om jag fick välja så skulle den vara i en glad färg men allt är av intresse.

Begynnelsen

Another one bites the dust. Jag som aldrig skulle blogga. Jag som aldrig ens läst en blogg... läste om den där blondinen i Metro och blev avskräckt. Men det var innan jag träffade Sara och Filip (låter lite som en bra barnbokstitel... bara LSDn kvar Filip) och  insöp deras alster.

Jag började alltså läsa dessa bloggar skapade av dessa två och intresset var fött. Jag har oxå en del saker jag går och tänker på; Varför är det omöjligt att jobba fullt ens en enda månad? Är mannen som uppfann den där kokosoljan alla svarta smörjer in sig med rik? Varför får man skavsår i röven av helt vanligt blekt papper när man ursprungligen torkade sig med sten? Jag har inga svar.

Vad ska jag då skriva om i min högst hemliga blogg med fejkat namn.... ingenting antagligen. Har väl tröttnat om en vecka.

RSS 2.0