Aeriel

Internationella kvinnodagen

Den 8:e mars i år. Förra året jobbade jag extra på Meze på internationella kvinnodagen. Det kom ett stort sällskap med gifta par där männen skämde bort sina fruar med mat och efterrätter. Det var inte svenska par.

Läste krönikan i Metro idag och den handlade just om varför det ska finnas en kvinnodag. Hur jobbigt det faktiskt är att vara tjej/kvinna i Sverige. Reaktionerna blev som väntat: "Sverige är världens mest jämställda land!!" "Sluta gnäll! Vi gör redan tillräckligt" .... Jag blir både rädd och arg. Att människan är lat är inget nytt under solen, vi skulle inte ha det komfortabla samhälle vi har idag uten den där lathetsgenen, men jag tycker det är skrämmande och äckligt att vuxna män förnekar sin egen roll i det "tryck"  de alla bidrar till, snäll som elak (eller hur ni killar delar in er). De utövar grupptryck både över kvinnor och andra män. Det är så i sociala grupper -det går inte att komma ifrån! Nästan alla tycker att det är jobbigt att vara just sig själv någon gång ibland. Gruppen kvinnor har det rätt jobbigt mest hela tiden, även om inte varenda kvinna har det.

Det finns förutom Internationella kvinnodagen en massa andra specialdagar. Alla hjärtans dag till exempel. Då ska man visa de man håller kära att man verkligen bryr sig om dem och visa lite extra uppskattning. Kanske lite tragiskt att man måste skapa speciella dagar för sånt, men det är också roligt. Som extra julaftnar. Varför då inte se den 8:e mars som en extra julafton? Varför ska man gnälla och se pekande fingarar i alla hörn? Det heter faktiskt "Internationella kvinnodagen" inte "Hata alla män dagen".

Vad jag vet så har inte Sverige varit världens mest jämlika/jämställda land sedan 1998 och 2006 (bara de åren), idag ligger vi på 12:e plats gällande lönerna och vi "överbryggar 80%" 2006, så ni kanske kan sluta leva på det, ni egotrippade mansgrisar och ni egotrippade "som inte har med saken att göra".För det är faktiskt en egotripp att inte se sin egen roll i samhället - vad det än gäller!

Kommentarer
Postat av: Fille

Jag har ju sömma lön som dig.. /besviken

2009-02-24 @ 11:49:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback