Upplopp och mordbränder

Jävla bortskämda, oansvariga, hjärndöda idioter! Jag skäms över att tillhöra samma ras som dem.

"Åh det är synd om mig. Jag är arg.... på något. Jag har rätt att förstöra för andra! Jag som är ung och ska vara framtiden. Där får ni för att ni inte värderar mig högre!"

Skitungar, blattar, anarkistwannabes, punkwannabes, emos, green youth, militanta veganer -skit ner er! Fatta hur mycket det kommer kosta att städa upp efter er! Både för staten, försäkringsbolagen och privatpersoner. Egentligen är det bara privatpersoner som betalar eftersom att det är vi som betalar skatt! Och miljön.

Vi som är unga idag vill ha allt och många av oss tror också att de förtjänar det UTAN ATT BEHÖVA JOBBA FÖR DET. Eller iaf inte nu. Grow up, för helvete! Jag var arbetslös i 3 fucking jävla år innan jag fick fast jobb hos en avlägsen släkting. Jag har världens tur som har så snälla släktingar som jag har så att jag kunde bo gratis. Jag har jobbat på donken, serverat två kvällar i veckan, jobbat som barnflicka här och där och på ett bemanningsföretag där jag fick ta absolut första bussen som gick på morgonen för att åka 1,5 h enkel resa till en kund för att stå i samma ställning timme ut och timme in i en bullrig fabrik.  Och jag har kompisar som har haft det ännu grisigare. Det var osäkert, slitigt, dåligt betalt och skittråkigt rent ut sagt. Där emellan (och det var oftare jobbtorka) var jag luspank. Men inte fan tände jag eller någon polare eld på saker!

Var är föräldrarna? Var är alla föräldrar över huvudtaget? Ok, det är värre att tända eld på saker än att åka runt klockan ett på natten på sin moppe utan ljuddämpare men det är fortfarande STÖRANDE BETEENDE! Vem vill, vem tillåter, att deras barn kallar varnadra för "hora", "fitta" osv osv, åker moppe utan ljuddämpare inne bland hyreshusen, klottrar, mobbar, slåss? Om mina barn gjorde något av det där skulle de aldrig få gå ut mer. Jag skulle undervisa dem i hemmet och tvinga dem att titta på krambjörnarna. Och det hade min mamma gjort med mig om jag inte hade skött mig.

Det kanske är harmlöst när de är yngre och man tror att "de kommer växa ifrån det" men det gör de inte! Om man aldrig får ta några konsekvenser av att beteé sig som ett svin så varför ska man sluta med det? Det är ju mycket softare än att leva som en "Svensson". Det är mycket lättare att istället ge sig på alla som är "Svenssons".



På tal om blattar och att inte växa ifrån det. I helgen gick Kalle hem från en pokerkväll med polarna, klockan var bara halv tolv. Han går upp mot kyrkan för att gena genom gamla stan istället för att gå runt på de stora gatorna eftersom han hade vår hund med sig som blir rädd för alla fulla människor. Tre killar går längre bakom och följer efter när de ser att Kalle ringer (till mig). Kalle ökar stegen. Killarna ökar oxå stegen. De skriker efter honom om han har tändare. Kalle har ingen tändare. En taxi kör förbi. Killarna gömmer sig. Sen följer de efter Kalle igen! Kalle är lite efterbliven så jag säger (skriker) åt honom att springa. Tror ni inte att BLATTEJÄVLARNA springer efter?!? Som tur är är Kalle inte bara äckligt stark, han är skitsnabb också.

Det var inga småkillar ("Jag är 15 år och oskuld och ska visa att jag är en man") som försökte råna (hota, misshandla?) Kalle (och vad fan hade hänt med min lilla hund? Mat till en pittbull?). Det var 3 vuxna killar, alla mellan 20-25. Tror lilla mamma fortfarande att hennes guldgosse ska växa ifrån det?

Three strikes borde införas på medborgarskapet och uppehållsrätten. Det är inte synd om invandrare på det sättet att de har rätt att råna, misshandla, våldta. De vet att det är fel! Annars skulle de gå och plocka folk på gatan, mitt på ljusan dan! De skulle bjuda hem tjejen till sin lägenhet istället för att lura/tvinga upp henne på en övergiven vind.

Flyttkartonger

Jag är nog ganska dum. Jag bara antog att flärparna skulle vara på utsidan men... det ska de inte. De ska såklart vara innuti. Då blir lådan hur stabil som helst. *suck på mig*

Vi ska flytta

Kollade på en tvåa igår och vi bestämde oss för att ta den! HIHIHI HAHAHA HOHOHO....

Jättestor balkong! Aah. Nästa sommar ska jag odla tomater. Och ha en massa blomlådor... synd att vi slängde de som stod kvar i nuvarande lägenheten =/


Egentligen tycker jag inte om tomater så värst... kanske ska satsa på jordgubbar ist?

H&M

Ja... nu har jag beställt lite kläder, äntligen. Jag vill inte men jag måste. Allt som jag kan ha börjar bli pinsamt urtvättat. Blev skitdyrt men eftersom jag var fåfäng nog att ta M i en del kläder kommer jag antagligen att få skicka tillbaka lite. Har blivit kär i leggings så det blev mycket långa tröjor att ha över och såklart långa leggings tills det blir kallt ute. Så i år blir det verkligen inga julklappar! Sorry.

Två sånna här blev det tex.

LONDON dag 3

Trötta idag, sov länge. Packade långsamt och sket i frukosten idag.

Vi gick neråt igen mot ett torg som vi blivit tipsade om att gå till på kvällen men nu hann vi ju inte det. Hittade Disney store där jag inhandlade lillkusinens födelseagspresent. Faster ville såklart in på build a bear och vi försökte förgäves hitta en present till kusin S... jag har fortfarande inte fått mobilräkningen *rädd*. Vi gick runt lite på torget där det fanns en marknad under tak men det var mest samma skit som på svenska marknader. Det var mycket spex, trots att det var dag, med mänskliga statyer och olika gycklare.

Vi tog os ner mot Picadilly gatorna igen och där gick vi in på shoppingcentret Fortnum and Mason. Det var som att komma in i en sagovärld. Allt är gulligt och välgjort. Vi skulle försöka få en afternoon tea men såklart så var man tvungen att boka bord för det här. Vi gick ner i huset igen och satte oss på fiket och det var inte heller fy skam! Absolut lyx. Jag tog en varm choklad (som jag faktiskt har bild på men inte får ut ur mobilen) och fick då en vacker kopp med mörk smält ckoklad i botten. varm mjölk i en lika vacker silverkanna, på sidan, och som sked fick jag en pinne med brunt socker. GOTT! Man fick även en liten liten mini glasstrut till. Bilderna är från Google.




F tog en sconesbricka


Här kan ni lite få känslan av hur det var där inne. Nu i sommar hade de dock
strand tema i skyltningen.


Vi åkte tillbaka mot hotellet och kännde att vi ändå hade en halvtimme kvar på oss innan vi var tvugna att åka till flygplatsen så då hoppade vi självklart in på British museum för att se Mumierna. Tror ni inte att efter att vi gått i alla trappor och sprungit genom galet stora rum att de håller på att dammsuger egyptenavdelningen!? Det blev inga mumier men det var kul att se allt annat oxå... får åka tillbaka helt enkelt ;)

Väl på flygplatsen så hittar jag solglasögonen jag ville ha på Harrods och de var 37£ billigare OCH pundet sjönk dag 2 så det blev en riktigt bra affär... men inte lika bra som min Mulberry Skipper bag. Jag är nu helt pank och vet inte hur jag ska överleva till nyår men väskan är underbart snygg! Självklart blev det lite billig dyrsprit oxå.

London i mitt hjärta...

LONDON dag 2

Vi åt frukost på hotellet. Bordet var trångt :)

Vi tog genvägar och snedgator ner till Old och New Bondstreet (i England byter gatorna namn efter ett tag). Vi gick ena sidan ner. Här hittade vi lyxchoklad eller "Posh chocolate" som polisen vi anmälde Fs stulna mobil till. Han introducerade oss även till uttrycket "You have given me white roses"... om någon vet vad det betyder får ni gärna berätta det för mig och faster. Det var den här dagen, på en liten sidogata till Bond st, inne på en pub där vi lunchade som ett äcklo kom in och stal Fs mobil.

Solen sken och vi knallade till närmaste polisstation. Korsade Trafalgar sq (eller vilket det nu var) där en kvinna stod utklädd ovanpå en tom statygrund. På vägen tillbaka hade kvinnan bytt ut sin utställning... tror det var något politiskt om arbetare och överklass.

Tillbaka på Bond St hann vi precis in på Mulberry butiken så pass att vi hann välja ut en varsin sminkväska och plånbok :) Jag matchade såklart min handväska. Oxford st har öppet lite längre än lyxgatan så vi begav oss upp dit för att handla kött till kvällen och in/m(?)pregnering till våra nya väskor såklart ;)

Tillbaka på rummet så sprayade jag våra nya mulberry väskor samt Fs nya handväska som hon köpt på DKNY. Skitsnygg med ljusbeiget tyg och ljusa skinndetaljer. Vi hade ställt upp vår dörr när jag sprayade för att inte kvävas i ångorna, så det luktade i hela korridoren... lite pinsamt men som tur var skulle vi åka iväg direkt för att hälsa på min pappas kusin.

S och H bodde hur fint som helst! i ett sånt där sött radhus, precis utanför city. Det var jättefint och smart renoverat. Tyvärr lite fuktigt... de erbjöd oss 1 pund för varje mal vi lyckades ha ihjäl. De hade en liten (stor för att vara London) uteplats där S stod och grillade i regnet, för det hade såklart börjat regna.

LONDON dag 1

Jag och min faster var i London för några veckor sedan. Som vanligt glömde jag kameran och tyvärr blev min fasters mobil stulen dag två så jag har nästan inga egna bilder alls från resan. Som tur är finns internet. Alla bilder som inte är mina egna är hittade på google.se.

Vi kom runt klockan 11.00 till hotellet och lämnade av våra saker. Det låg precis vid Brittish museum och på perfekt gångavstånd från alla affärer. Vi gick direkt ut på stan och satte siktet mot Harrods via Picadilly Circus. Vi stannade nästan med en gång för att luncha på ett litet italiensk café. Det låg en massa fina indiska restauranger i området men tyvärr så hanns det inte med den här gången. Vi gick vidare på lite smågator, gick in alla affärer vi såg och kom så småning om fram till Picadilly där vi hoppade in på Rainforest Café.


På övervåningen var det fullproppat med gosedjur och på nedervåningen var det restaurang och bar. Hela inredningen var djungel safari med robotdjur och regnskogsljud i högtalarna. Vi tog en varsin supergod fruktdrink. Servicen var pinsamt långsam, speciellt med tanke på att stället riktade in sig på barnfamiljer, men det är säkert bland det roligaste man kan ta med sina ungar på i London.
Vi hittade en park att gå igenom, ett HM där jag kunde köpa ett diadem eftersom mitt var borta på morgonen när vi skulle åka och gick in i lite olika "lyxpassager". Lyxpassagerna innehöll äckligt dyra småbutiker och hade en röd matta genom hela korridoren.
Inne på Harrods var GUCCI solglasögon det första vi kom till och såklart hittade jag mina drömsolglasögon. Faster och jag suktar loss när vi hör biträdet bakom oss "Jaa, visst är de fina! Har ni det trevligt i London?" Vi hade alltså lyckats ta oss till den enda hörnan på Harrods med ett svenskt biträde. Självklart måste vi stå och snacka lite! Vi fick bästa tipset om att åka två veckor tidigare nästa år så att vi inte missar rean! Vi gick igenom HELA väskavdelningen. Faster ska nämligen ha en ny handväska. Den snyggaste och som passar hennes önskemål bäst är en DKNY. Vi kollade även in en jättefin plånbok åt mig på Mulberry men de hade så litet utbud och tråkig tantpersonal så vi bestämde oss för att leta i den stora butiken på Bond Street istället. Vi var såklart tvugna att gå igenom matavdelningen på Harrods oxå :)... Hittade en jättecharmig glassbar som vi bara måste prova! Jag stod i kö och hökade över alla som såg ut att börja bli klara. Jag förlorade ett antal gånger mot en livsfarlig Paki-familj som tog upp hälften av alla platser. Men till slut så gav tre pensionärer upp och jag kunde sno åt mig ett par platser. Glassen var underbar och jag hittade en sån glass som Faster tog på google :)


Det är ganska sent nu så vi åker taxi hem till hotellet där jag ligger och vilar huvudvärken medans Faster är ute och träffar lite jobbkompisar för att snacka jobb. Antagligen var det synd att jag inte följde med då de hade gått utmed South Banks vilket har en helt annan känsla än resten av innerstaden men jag får se det en annan gång, när jag inte har ont i huvudet helst!
När Faster kommer tillbaka bestämmer jag att vi ska äta en sen hamburgare. Så mot Hollywood Café. Det är vad jag kallar god hamburgare. Enda minusen var den höga musiken och att servitrisen, 50+, bar en kortkort serveringskjol.

Förkylningar har sina fördelar

Jag sjöng med i en Morrissey låt igår och insåg att jag helt plötsligt lät ganska bra och sexig. En Pheobe moment! Är ensam hemma i kväll så jag ska nog passa på att sjunga lite ;)

Vaför gör jag såhär mot mig själv?

Jag måste sluta läsa hundannonserna på blocket... får ont i magen när jag läser om Ida som ska sälja sin TVÅ MÅNADER gamla valp för hon har fått nytt jobb och  "inte längre har tid"! Man får inte ta hem sin valp förän de är 8 veckor gamla! Hur kan man köpa valp OCH leta efter nytt jobb somgörattmanintekanhahund samtidigt? Hur kan man inte ha tid "längre" efter ett par månader?

Ida från Trollhättan (Fick 82 träffar på Eniro) vill endast att "SERIÖSA" köpare ska höra av sig... Det är skrattretande. Mer oseriös hundköpare än Ida själv får man leta efter.

RSS 2.0