Ett eller två paket våfflor?

Ja... vad ska jag säga förutom att halva Strängnäs måste tro att vi är galna.

Jag är en tjockis. Jag skulle börjat med viktväktarna idag och fram tills våffelbråket gick den här dagen ganska bra. Sen dess har jag smällt i mig två portioner pasta carbonara och en stor portion glass... på mindre än en timme. Men det blev ju inga våfflor iaf.

Vi har hämtat ringarna men jag kan inte lägga in dem på datorn för jag har ingen sladd. Borde inte en sådan följa med?? Canon kanske är ledande hit och dit gällande kamera men de är ena snåla jävlar. Ingen sladd till dator! Humph!
Min ring är för stor och gravyren blev fel... grinade i en timme i lördags men nu har det gått över... den sitter i asken... efter några dagar till som denna kanske den passar.

Letade efter en bild på en tjockis för att matcha hur jag känner mig. Hittade det här bokomslaget. Jag har faktiskt läst boken men kommer inte ihåg vad den handlar om.. hmm. Känner mig inte riktigt lika happy som Jenny ser ut att vara men jag blir ändå lite gladare av den här bilden... och så skäms jag lite för att jag tycker negativt om tjockighet.


Vilken diet ska jag välja?

Jag behöver verkligen göra något nu. Träningen kommer ju aldrig igång! Har haft ångets i flera veckor nu över vilken diet jag borde välja. Vilken är den smartaste, bästa, snabbaste, lättaste att hålla?

GI är HELT UTESLUTET
, käka bönor och om man missar eller fuskar en gång så har man verkligen förstört allt och måste börja om från början.

Bara dricka mjölk dieten
, visst jag älskar mjölk men att bara dricka mjölk och äta youghurt... nää.

Räkna kallorier verkar smart, men jag har nyligen lärt mig att ett stort sockerintag ökar insulintillverkningen i kroppen och det här förhindrar fettförbränning! Och när man räknar kallorier själv så tror jag att jag skulle missa hur mycket socker något verkligen innehåller, knäckebröd tex.

Viktväktarna
är det jag återkommer till om och om igen. Du får äta hur mycket du vill av det som de satt i nollpoängslistan och sedan måste man mäta upp mängden på den andra maten så att de futtiga poängen man får äta räcker över hela dagen. Håller man den här dieten så lär man sig nog snabbare att äta mindre. De har funnits länge så de har verkligen bearbetade listor över hur många "points" en sak innehåller = minimal tänkaransträngning för mig. Viktväktarna har även ett system för hur många extra points olika typer av motion ger. Du väljer själv om du vill äta dina intjänade points eller om du vill gå ner fortare. Om du fuskar lite så är det inte hela världen -du går inte ner men det är bara att fortsätta där du slutade.

So the winner is!


Amway

Det är en affärsidé men också rolig shopping. En del saker känns konstiga men det är väl för att det är privatpersoner som ska försöka tjäna pengar. Alltså själva konceptet känns inte konstigt utan det är mer att man ser det giriga ljuset bakom ögon på en del. Men det är klart, för varje person du lyckas värva så höjs du ett snäpp i "pengastegen".

Affärsidén är att inte ha några mellanhänder. Amway har sina egna fabriker, forskningsgrupper och allt vad det kan vara. Man sparar pengarna genom att inte ha några mellanhänder eller reklamkampanjer. Du beställer på nätet och det skickas direkt från närmasta möjliga lager/tillverkare. Det är medlemmarna som sköter reklamen.  MEN det är inte H&M jag pratar om här. "WOHOO, smink för 30 spänn!"  är inte det som gäller. Det är egentligen rätt dyra grejer. Märkessmink, hudprodukter i samma klassnivå (det finns någon oficiell nivålista) som YSL och co., allt är framtaget efter hårda miljökrav. Men det är billigare än till exempel Biotherm som också ligger på samma klassnivå OCH du har över en månad på dig att testa produkten. Om du inte är nöjd kan du skicka tillbaka den och få igen pengarna. Det är verkligen något jag ska prova, mohaha.

Som medlem (man köper ett medlemsnummer, som egentligen är ett startpaket med ett urval av amways produkter) får man från början 3% rabatt på allt i sortimentet. Man kan beställa av någon annan men ska då egentligen betal fullt pris. När man köper mer och värvar folk som köper så får man mer rabatt. Någonstans börjar man även tjäna pengar som lön men jag vet inte om jag är så intresserad av det där...

Det som lockade mig är att de lägger ner otroligt mycket jobb på at skapa miljövänliga produkter. Tillverkningen är miljövänlig, materialet måste ha hög kvalite, alla rengöringsmedel och kosmetika är biologiskt nedbrytbara. Amway är tillsammans med ett företag till, de enda företagen i världen som fått ett stort världspris i miljövänliget (nu låter det här sjukt oseriöst eftersom jag inte kommer ihåg vem det var som delade ut priset, haha). Amway är UNICEFS störste bidragsgivare.

Så nu kan jag städa varje dag och tvätta hur mycket jag vill utan att ha så dåligt samvete för alla kemikalier jag använder. Jag samlar poäng på allt jag köper, precis som på H&M och Ica, skänker egenligen lite till UNICEF varje gång jag handlar och jag har äntligen skaffat mig en hobby som gör att jag träffar lite folk, precis som ett tupperware party. Jag ska bara försöka hålla girighetslampan släkt.

Det finns en massa info om Amway på nätet och de har en trevlig hemsida också (även om den känns lite americanslemmig). Och snälla... låt mig värva er ;)


Våffeldagen

Jag är så vuxen att jag har ett våffeljärn. Sambon och jag får grädda våfflor i helgen istället för imorgon... bor ju i Sthlm nu i veckan. Det absolut godaste på våfflor är en lyxig sylt ihopblandad med grädde! Dreglar bara jag tänker på det.

Imorgon är det även löning... kommer inte våga kolla på kontot. Min chef gjorde något fel med min förra lön så denna månad kommer dubbel sjuktid och ledighet dras. Misär. Pengarna ska räcka till mycket den här månaden. Både tråkigt och roligt.

Igår försökte jag köpa kläder. Var nära tårarna ett par gånger men det blev ett par tröjor och ett linne till slut. Så nu kanske jag vågar gu ut snart. Kanske med Sara i påskhelgen =)

Är jag förlovad nu?

Vi beställde ringarna i lördags. Handpenningen är lagd. Är jag förlovad nu?

Ett som är säkert är att jag är 10 000 fattigare. Om jag varit lite rikare skulle jag passat på att köpa min vigselring nu samtidigt! Skulle tjänat en massa stålars på det. Jag är ju en sån där erbjudande- och kupongmänniska (haha). Älskar när jag lyckats fynda något. Hatar när jag glömt kupongen hemma och går miste om flera hundra... eller som nu med vigselringen... tusen.

Vem vill inte köpa sköljmedel när en sån här goding landar i brevlådan?

Vem känner inte att de behöver lite sköljmedel när de ser den
här hängades på hyllan i affären??

Tick tack, tick tack

Eller snarare t...i...c. ..k ......... t...a...c...k.

Mitt liv går ganska snabbt frammåt just nu men ändå känns tiden så låååång! Jag vill bara åka hem och sätta mig i min nya, fina och dyra lägenhet. Duscha länge, bara göra saker som jag vill tills jag inte orkar längre! Då kanske man skulle vilja jobbba lite. Sen vara ledig igen.... varför spelar jag inte på lotto? Jag kommer på mig själv med att leta efter snabba utgångar från det här livet. Kanske därför tiden går så långsamt... mitt mål kommer inte närmare just nu.

Jag är en hemsk människa. Jag längtar tills ett arv ramlar in... jag drömmer om att det är jättehögt och att jag kan köpa en femrummare mitt i stan och bara glida runt hela dagarna med en kaffemugg i handen. Men i min mugg så är det varm choklad. Det där kankse inte lät så hemskt men sanningen är att det är ett speciellt arv jag längtar efter och att jag faktiskt hoppas att "människan" dör om typ 1-3 år.

"Människan" är en otrevlig varelse som jag själv inte är släkt med (om det nu skulle förmildra). Han är en klassisk produkt av att haft en otrevlig uppväxt... han gör sitt bästa för att alla som är hans "nära och kära" ska lida så mycket som möjligt... omedvetet antagligen.

Jag fattar inte hur man kan tillåta sig själv att betee sig som ett svin bara för att man själv mått dåligt. Fritzl är ett sjukt exempel på det. Han våldtar och misshandlar sin dotter utan att blinka men när han själv pratar om hur hans mamma misshandlade honom som barn så börjar han gråta! Moderns gärningar var inte en bråkdel av det han själv gjorde mot sitt eget barn.

Bling bling

Vi har börjat kolla på ringar... förlovningsringar. Vi har till och med hämtat papper för önskad gravyr, vilka ringar och när vi vill ha dem. När vill vi hämta dem? Vill jag just nu eller är jag bara snål och vill köpa dem innan erbjudandet går ut för vi kommer ju förlova oss till slut i alla fall och då kan man lika gärna passa på?






Jag har kollat ut vilken modell jag vill ha på vigselringen också. Den passar med första ringen. Jag har börjat skriva en inbjudningslista till bröllopet. Min moster har sagt att jag kan få hennes klänning gratis (oanvänd). Vilken typ av bröllop ska man ha? Gästerna får betala för sina kuvert så att vi kan ha fin mat och mysig lokal och personal men inga presenter? Eller ska vi bjuda på allt och ha värsta snikbröllopet? Vi behöver egentligen inget till hemmet men jag vill inte heller ta betalt av folk för att få komma på mitt bröllop!

Egentligen har jag ingen ångest alls över att förlova mig även om det låter så. Inte heller över att gifta mig. Jag är helt enkelt lagd åt det hållet och är nöjd med det -hur omodernt det än är och fast jag inte gjort någon raketkarriär än.

En stor jävla tavla

Vi ska skaffa en stor tavla och hänga den ovanför soffan. Jag vill verkligen ha Gustav Klimts "The Kiss". Men det vill inte min käre sambo.



Jag har hyrt min farmor till att måla av. Hon ska även göra en av Monets alla kinesiska broar... Det känns roligare när någon man känner gjort tavlan... och när den luktar färg. Ska försöka få upp dem någonstans i sovrummet men det börjar bli fullt där! Får se om iaf bron får hänga i vardagsrummet någonstans.



OMG!

Jag skrattar på mig.


Royalist -Javisst!

Jag är royalist. Jag tycker det är mysigt med traditioner och kungafamlijen tycker jag är bra representanter för Sverige. De gör bra reklam för vårt land. Visst har de fått många fördelar jämfört med en "Svensson" men nackdelarna är minst lika många. Kungafamiljen har en helt annan ram de döms efter. Blev lite sur på en insändare i Metro idag. Personen ville inte betala till kungahuset för han/hon hade inte valt att göra så. Faktum är att de flesta i Sverige vill ha monarkin kvar. Funkar det inte så i en demokrati att den stora massans önskan är den som styr? Men token ville ju införa president också... hemska tanke.

Bröllopet är ett hett ämne just nu. Självklart ska vi INTE betala för det av princip. Det finns andra saker som skatten ska betala, tex utbildning och de grejer som familjen behöver i "reklamsamanhang". Men extra semesterställen, utekvällar, den enxtra lyxbilen eller shoppingrundan... eller bröllop ska inte vi vanliga människor som knappt kan betala räkningarna pynta för. De kan få en symbolisk summa eftersom bröllpet även det är en del i "reklamkanpanjen" och de faktiskt MÅSTE bjuda typ 100 personer som de kanske egentligen inte vill, men inte ett öre mer! Men när man har räknat på det och summan varje svensk måste betala landar på runt 3 kronor känns det ändå inte så farligt.


Älskade Emil

Om du inte lyssnat på Emil Jensen har du missat något. Min gode vän Marcus Thell introducerade mig för flera år sedan men nyligen har flamman återtänts. Jag älskar hans skönt falska och lite för svaga röst, att han är så ödmjuk och fortfarande orkar se orättvisor och påpeka dem! Han gör sköna och roliga texter i musik och i prat. Det går att hitta båda delarna på you tube så gå och lyssna... ni kan börja med den här underbara... om ni vill.


Haha!

Amerikanska staten och företag som är så rädda för att bli stämda. Den här bron måste kostat någon mycket pengar.

Det märkas att jag har tråkigt på jobbet när jag sitter och länkar.

Muuuuusic

Går om och om igen i min Ipod.

Leona Lewis - Run





T.I. - Dead and Gone


Kissar för hela kontoret

Man får dålig hy av onyttig mat och att sitta framför en skärm så jag tänkte försöka hjälpa min hy på något sätt. Vatten ska ju vara jättebra för din hy och kropp. Alla kändisar som inte(?) opererat sig ger ju det som sitt bästa skönhetsknep. Resultatet blir att jag kissar fler gånger själv än alla andra på kontoret tillsammans.

Babyröst men ett vuxenpoäng ändå

Varför pratar man som en 5-åring med sin farmor? Jag gör det hela tiden. Enda undantaget är när jag ska peppa henne, typ vid klädköp eller när hon tycker saker är pinsamma. Hon tillhör den där generationen som fick lära sig att en del saker är opassande eller skämmigt. Men min farmor är cool, hon försöker bryta sig ur det där tänket.

Farmor, farfar och farfars moster kommer på lördag... då ska jag gå till fiket och köpa kaffebröd. Jag är nu så stor att jag bjuder hem folk på kaffe! Vuxenpoäng! Men jag bakar inte själv som sagt. Har försökt några gånger men det går oftast... väldigt dåligt. Dubbla mängden socker i sockerkakan ger olika resultat beroende på kakformen. En långsmal blir STENHÅRD och en liten rund form kan gräddas i flera flera timmar men stelnar ändå inte mer än till konsistensen av kolasås. Mamma fick slänga båda formarna. Att titta på TV samtidigt som du har mördegskakor i ugnen är inte heller att rekomendera.

LSD gardiner

Mina sovrumsgardiner är väldigt fina och funktionella men de ser faktiskt ut som att någon som gått på LSD designat dem. De är svarta i basen (så att rummet blir så mörkt som möjligt) och sen är det ett ganska litet, tätt och färgglatt mönster. Det är fåglar, blommor och trädgrenar i mönstret. Köksgardinerna är diskretare. Farmor syr. Hon messade nyss och sa att de är klara. Wohoo.

Vi var och letade efter en vardagsrumstavla igår... det är helt omöjligt. Vi gillar inte samma saker över huvudtaget. Varför är vi tillsammans nu igen??

Jag verkligen föraktar en del hundägare 2

Vi fortsätter med alla "allergiker" och "ändrade famlijeförhållanden".

Allergi visar sig nästan direkt! Om du har köpt hund av en seriös uppfödare kan denne "köpa tillbaka" hunden och försöka hitta ett nytt hem åt honom/henne. Uppfödaren kan till och med ha en kölista! Men då får ni ju antagligen hunden till ett sämre pris än vad ni kan få av en främling på blocket. Har man köpt hund själv så är man helt plötsligt proffs på att hitta ett bra hem åt honom/henne? För ni bryr er ju så fruktansvärt mycket om att det är ett bra hem valpen/hunden får komma till, det är mycket viktigare än priset!

Om du inte med säkerhet kan säga vad du gör om 1-3 år ska du inte ha något husdjur. En hamster eller guldfisk lever till och med längre än så. Har ni gjort slut? Har du börjat plugga och har inte tid? Skit ner dig. Det borde vara en straffavgift på sånna dåliga ursäkter! Jag har en en hel krisplan på hur jag ska lösa vardagen utifall min sambo plötsligt skulle avlida eller om han lämnar mig.
Krisplan 1: Jag skulle vara tvungen att säga upp ALLA onödiga kostnader. Flytta till ett råtthål om det krävs. Råtthålet måste vara i närheten av min svärmor som är vår hundvakt. Jag får pendla så jag gråter blod men det är inget att diskutera eftersom jag köpt mig ett 15 års ansvar.
Krisplan 2: Jag får flytta hem till mina alldeles för snälla släktingar igen där jag i stort sett bor gratis och antagligen skulle få hjälp med min lille kille. Eftersom jag har fast jobb så har jag faktiskt råd med hunddagis -även om det svider i plånboken! Jag skulle sätta upp lappar i området kring mitt jobb där jag söker en dagmatte/husse. På det sättet är det lätt att lämna och hämta och billigare än hunddagis.
Krisplan 3: Jag får ge min kille till min svärmor. Hon älskar honom och han älskar henne och hennes två tikar. Sen får jag skämmas resten av mitt liv.

En grej jag kom på idag... grisiga uppfödare.

Hunden har gjort sitt gällande avel så då säljs han/hon. I annonsen står det "pigg pensionär". Jag äcklas. "Du kan inte längre ge mig några valpar att sälja så jag tänker tjäna en sista slant på dig genom att sälja dig."

Det är för jobbigt att ha en extra hund hemma så då säljs alltså tiken som inte ska föda mer. Det är hårt när man lever på uppfödningen, det är därför man har fodertikar. Min svärmor tar inte hem en ny tik därför att hon redan har två, varav den ena svag av ålder. Hon är rädd att en valp skulle få hennes gamling att dö i förtid.

Jag verkligen föraktar en del hundägare 1

Vi kan väl börja med alla som inte plockar upp sitt bajs. Som låter det ligga där på trotoaren tills det har vittrat bort i vinden. Eller hoppas att det ska försvinna i någon snödriva.
Scenario 1
Man har glömt påse! Eller så sket hunden 10 gånger på samma promenad men man hade bara 9 påsar med sig!
Lösning
Detta har aldrig hänt mig personligen men min sambo råkar ut för det stup i kvarten. Jag blir stolt varje gång jag tänker på vad han gör då. Han plockar upp det på nästa promenad. Han går helt enkelt förbi samma ställe och plockar upp det då.

Scenario 2
Hunden har diareé.
Lösning
Du får faktiskt skrapa upp det som går! Äckligt men inte omöjligt att få upp så gott som allt. Detta har jag gjort flera gånger. Vet man dessutom att hunden har diareé kan man gå på mer ensliga promenadstråk med högt gräs. Gräset går att riva av och då är det lättare att få upp kladdet.

Scenario 3
Man har faktiskt inga bajspåsar hemma!
Lösning
Är man tillräckligt vuxen för att ha hund så har man antagligen fryspåsar eller små shoppingpåsar hemma. Annars kan man springa till affären, köpa ICAs hundpåsar för 11 kronor (45 st), och plocka upp det på vägen hem eller nästa promenad.

Sällsynt dumt

jag orkar inte ens förklara vem som kläckte den pärlan. Det hade med att göra att en kille på jobbet är allergisk mot pälsdjur... hur nu han skulle kunna hjälpa det. Lika dum kommentar som den att "Vilorum heter inte vilorum när man har kvinnor på företaget... det heter mensrum!" Det värsta var den helnöjda minen.

Jag har nu nästan flyttat färdigt, fyllt år, kasterat hunden som nu driver oss till vansinne med sin jävla tratt. Ska ha "kalas" på söndag... Farmor ska sy gardiner. Mamma, Pappa och yngsta syrran kommer på lördagen med grejer från Småland. Min säng! Äntligen så kommer jag slippa ha den där svettlöken på mig hela natten! Vi köpte en asdyr taklampa till sovrummet i helgen oxå =) Känns som att jag blivit lite shopaholic på sista tiden.... kompenserar med grejer istället för kläder antagligen.

Undrar när cdon grejerna kommer.

RSS 2.0