Aeriel

Vem bär ansvaret?

Kändis ger intervju till reporter. Reporter väljer ut det som är intressant/skapar rubriker. Kändis hamnar i blåsväder och får skit för sitt uttalande. Tänk på fansen. Tänk på vilket budskap det ger och hur det kommer få svaga människor att kanske dö för att de läser det här.

Men vems är ansvaret? Är det verkligen kändisars uppgift att alltid vara helt politiskt korrekta och inte erkänna att de precis som oss dödliga är svaga för grupptryck? Är det fel av dem att ge sanna detaljer om sina liv i en intervju. Borde de ljuga eller säga ingenting alls när de blir tillfrågade?

Självklart kan man hålla käften om dumma saker men det är ännu lättare för en reporter att LÅTA BLI att vinkla varenda ord som sägs för att skapa så mycket sensation som möjligt. En reporter har läsare. Borde inte reportern värna om sina läsare och oroa sig för att sprida vidare uttalanden (tagna helt ur sin mening) som kan få tusentals människor att må dåligt?

Nej, nej... det är bara när du är kändis och har pengar som du har ansvar. Vi andra och speciellt reportrar kan skriva, tycka och sprida vidare vad fan vi vill. Det är bara att skylla ifrån sig sedan. På typ samhället eller reklambranchen kanske.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback